Μαγειρίτσα

1 αρνίσια συκωταριά
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξερά κρεμμύδια
3 μαρούλια
2 ματσάκια άνηθο
50 ml λευκό κρασί
70 γρ. ρύζι γλασέ
70 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2-3 αυγά
2-3 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι, κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τη συκωταριά και τη βάζετε σε νερό που βράζει, για να ζεματιστεί για 5-7 λεπτά. Σουρώνετε και πετάτε το νερό. Όταν κρυώσει η συκωταριά, την κόβετε σε κομματάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, για να σοταριστεί. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κομμάτια της συκωταριάς και σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε και προσθέτετε νερό ή ζωμό κρέατος. Αφήνετε το φαγητό σας να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 περίπου λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκομμένα μαρούλια, τον άνηθο και το ρύζι. Σιγοβράζετε τη μαγειρίτσα για 15 λεπτά, μέχρι να «σπάσει» το ρύζι.

Για το αυγολέμονο

Χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά. Στύβετε τα λεμόνια και στον χυμό τους διαλύετε μία κουταλιά κορν φλάουρ. Ρίχνετε σιγά σιγά ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινείτε κυκλικά. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για να «δέσει» το αυγολέμονο και όχι να βράσει. Σερβίρετε ζεστή, με ψιλοκομμένο άνηθο και πιπέρι.

Photo: Shutterstock