Κόκκινες ή λευκές, γλυκιές και ζουμερές, οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, κάλιο και φυτικές ίνες. Χρησιμοποιούνται σε σάλτσες, σαλάτες, ενώ στη ζαχαροπλαστική είναι το αγαπημένο υλικό για παγωτά, κέικ, μαρμελάδες.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
150 γρ. φράουλες
150 ml γάλα light
240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1-2 κουταλιές μέλι ή 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε σε κομμάτια. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν έναν πολτό. Αδειάζετε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο φιλέ, ηλιόσπορους ή σπόρους τσία) και φράουλες.
Photo: Shutterstock