Μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Κόβετε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη βανίλια και το τούλι με τα μυρωδικά και σκεπάζετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο για 12-25 ώρες. Στη συνέχεια, βράζετε τις φράουλες σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει η μαρμελάδα μετράτε 30 λεπτά, ενώ ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα με ξύλινη κουτάλα. Αν χρησιμοποιείτε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 105°C κατ’ ελάχιστο.
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και αφήνετε το μείγμα να πάρει ακόμη μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τα μυρωδικά, αν τα έχετε προσθέσει. Μοιράζετε τη ζεστή μαρμελάδα φράουλα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε πολύ καλά και τα διατηρείτε στο ψυγείο για 3 περίπου μήνες.

Photo: Shutterstock