Ροδίτικα πιταρούδια

Τα πιταρούδια είναι ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά και αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για τους μικρούς μας φίλους που δεν τρώνε τα όσπρια στη συνηθισμένη τους μορφή. Σε μια πιο ελαφριά εκδοχή τους θα μπορούσαμε να τα ψήσουμε στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα, απολαμβάνοντας τα οφέλη και την εξαιρετική γεύση τους με μειωμένες θερμίδες.

Υλικά

400 γραμμάρια ρεβίθια άβραστα (800 γραμμάρια βρασμένα)
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια φαρίνα
2 ντομάτες
3 κρεμμύδια
Νερό (όσο πάρει)
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι (αν έχετε βράσει τα ρεβίθια σε ανάλατο νερό, διαφορετικά βάλτε μία)
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ρεβίθια και τα πολτοποιείτε. Παράλληλα πολτοποιείτε σε μπλέντερ την ντομάτα και το κρεμμύδι. Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνετε τα ρεβίθια, την ντομάτα και το κρεμμύδι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον δυόσμο και το αλεύρι.
Ανακατεύετε το μείγμα με το χέρι και προσθέτετε το νερό. Ο σκοπός είναι να γίνει το μείγμα ένας χυλός, ούτως ώστε να μπορεί να τηγανιστεί. Δεν θέλουμε να είναι ούτε πολύ συμπαγής ούτε και πολύ υδαρής, οπότε υπολογίστε ανάλογα το νερό (σχεδόν ένα ποτήρι).
Βάζετε το λάδι στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά (δεν πρέπει να καούν).
Με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας, ρίχνετε το μείγμα στο λάδι. Τα σχήματα είναι ακανόνιστα, περίπου σαν πλατιά κεφτεδάκια. Καταλαβαίνετε ότι είναι έτοιμα, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού και αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Εάν κάποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και λίγη τριμμένη φέτα στον χυλό.

Photo: Latinsoapsfever-Transferred from el.wikipedia